Prim.doc.dr Mile Ignjatović spec.hirurgije sa Vojno medicinske akademije u Beogradu u saradnji sa medicinskim timom Opšte bolnice u sastavu: dr Mališa Leković spec.hirurg , dr Elmasa Kapetanović spec.ORL, dr Kenan Erović spec.anesteziologije, Ljiljana Tošić glavna sestra instrumentarka uspješno je izveo operaciju štitaste žlijezde prvi put poslije 30 godina.
“ Zahvaljujući menadžmentu Opšte bolnice Bijelo Polje koji je pokazao razumijevanje i angažovao eminentnog stručnjaka kao što je Prim.doc.dr Mile Ignjatović nakon tri decenije smo obavili operaciju štitaste žlijezde u okviru plana proširenja broja i vrsta operacija.
Zadnju operaciju štitaste žlijezde obavio je ugledni bjelopoljski hirurg dr Rade Joksimović prije tačno 30 godina.
U planu je da operacija štitaste žlijezde postane standaradna procedura kao i skoro uvodjenje operacija na dojci i venama.”
Rekao je dr Mališa Leković šef odsjeka opšte hirurgije Opšte bolnice Bijelo Polje.

Menadžment Opšte bolnice Bijelo Polje na čelu sa dr Kenanom Erovićem kao jedan od prioriteta je postavio unapredjenje opšte hirurgije u smislu obezbjedjivanja svih neophodnih uslova i nabavke medicinske opreme čiji je krajnji cilj povećanje broja operacija, kako bi upućivanje pacijenata u  Klinički centar Crne Gore smanjilo samo na one pacijente čija priroda bolesti se ne liječi u okviru sekundarnog nivoa zdravstvene zaštite.

 

U Opštoj bolnici Bijelo Polje od 01.avgusta počinje sa radom Konzilijum za slušna pomagala kao nova vrsta usluge namijenjena pacijentima sa sjevera Crne Gore. Do sada Konziljum je postojao u Kliničkom centru Crne Gore i Opštoj bolnici Cetinje.

Na Odsjeku za ORL u okviru Odjeljenja Opšte hirurgije rade tri ljekara specijalista ORL.Na njihovu inicijativu kao i podršku menadžmenta Opšte bolnice na čelu sa dr Kenanom Erovićem, a u sve u cilju unapredjenja usluga i podrške pacijentima od 01.avgusta biće organizovan Konzilijum za slušna pomagala. Konzilujum će se održavati jednom nedjeljno u prostorijama Opšte bolnice u Bijelom Polju.

Pored usluga iz oblasti audiologije u Opštoj bolnici Bijelo Polje velika pažnja je posvećena unapredjenju ORL hirurgije.

ORL hirurgija obuhvata operacije krajnika, nosne pregrade, sinusa, promjena na vratu limfnih čvorova, cisti, odstranjivanja dobroćudnih promjena na koži ORL regije sa rekonstrukcijom.

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović i ministar zdravlja Dragoslav Šćekić posjetili su danas Opštu bolnicu u Bijelom Polju koju su obišli zajedno sa direktorom te zdravstvene institucije dr Kenanom Erovićem.

U prostorijama JZU Opšte bolnice Bijelo Polje u okviru kontinuirane medicinske edukacije održana 3. Sekcija anesteziologa,reanimatologa i intezivista Crne Gore.

Go to top