Juče je u prisustvu velikog broja zvanica svečano otvoreno rekonstruisano i potpuno opremljeno Odjeljenje pedijatrije u sklopu Opšte bolnice Bijelo Polje.

Na mjesečnom nivou uradi se oko 4.000 specijalističkih pregleda, ali Bjelopoljci i Bjelopoljke, zbog nedostatka kadra, najduže čekaju pregled kod neurologa i oftalmologa.
Bjelopoljska bolnica mjesečno obavi oko 120 operacija, što je povećanje u odnosu na prethodne godine, kao i oko 4.000 specijalističkih pregleda. Građani najbrojnije sjeverne opštine najduže čekaju pregled neurologa i oftalmologa, jer u ambulantama ordinira po jedan ljekar.

U bjelopoljskom porodilistu u poslijednjih 5 dana obavljeno je ukupno 18 porođaja.Svi porođaji su protekli u najboljem redu. Inače do današnjeg dana u bjelopoljskom porodilistu ove godine bilo je 357 porođaja,što je oko 30 porođaja više nego u isto vrijeme prošle godine i ako se nastavi ovaj trend očekivano bi bilo da dostignemo preko 500 porođaja što bi bio najveći broj u zadnjih nekoliko godina kada je bilo između 450 i 500 porođaja. Po riječima načelnika Ginekologije i akušerstva dr Blaža Varagića porodilje nijesu samo iz naše opštine, već je sve veći broj žena koje dolaze iz okolnih opština.

Kada su u pitanju operacije urađeno je 257 ginekoloških operacija što je takođe najveći broj u zadnjih nekoliko godina. Na Odjeljenju ginekologije rade se operacije iz širokog spektra ginekološke patologije, praktično sve osim najtežih onkoloških slučajeva što je rezervisano za tercijarne centre.


Na odjeljenju ginekologije i akušerstva je stalno zaposleno 6 ljekara od kojih su 4 ljekara specijalista i 2 specijalizanta. Takodje u cilju unaprijedjenja zdravstvene usluge i zaštite angažovana su i 2 ljekara konsultanta koji zajedno sa ljekarima bjelopoljske bolnice svakodnevno ulažu trud u savladavanju najsavremenijih metoda liječenja u ginekologiji.

U cilju unapređenja rada na odjeljenju 4 ginekologa će u najskorije vrijeme biti upućena na subspecijalizacije iz perinatologije i endokrinologije zahvaljujući razumijevanju i podršci menadžmenta na čelu sa dr Kenanom Erovićem kao i Ministarstva zdravlja Crne Gore.

Juče su na svečanoj sjednici Skupštine opštine Bijelo Polje uručene nagrade “ 3 januar “. Direktor Opšte bolnice Bijelo Polje dr Kenan Erović jedan je od dobitnika najvišeg opštinskog priznanja.
Prenosimo integralno govor dr Erovića prilikom dodjele nagrade.
„ Poštovani odbornici lokalnog parlamenta, predsjedniče Skupštine, predsjedniče Opštine , članovi žirija, dragi sugradjani sve vas srdačno pozdravljam i čestitam Dan opštine 3 januar.
To je ujedno i dan kada je Bijelo Polje prvi put pobijedilo fašizam. Namjerno kažem prvi put jer je to opasan protivnik sa kojim se moramo boriti dok smo živi.
A spremnost da mu se suprostavimo moramo prenositi i na našu djecu.
Koristim priliku da pozdravim naše uvažene goste i i sve predstavnike lokanih samouprava koji su nas udostojili u uveličali najveći praznik Bijelo Polja.
Bez namjere da budem opširan želim samo da iskoristim priliku da se zahvalim kolegama i gradjanima koji su me kandidovali. NVO multimedijal Montegro ali i svim ostalim gradjanima koji su mi uputili
čestitke i podršku,lično,putem telefona i društvenih mreža.
Posebna zahvalnost članovima žirija jer je odluka bila jednoglasna. A za mene jedino tako donesena odluka ima puni smisao i važnost. U vremenu velikih podjela koje su nažalost prisutne u našem društvu postoje ljudi koji okupljaju.Poznajem takve ljude u svakoj vjeri, svakoj naciji a ako hoćemo i u svakoj političkoj partiji.
Posebnoj imponuje da ste jednom takvom jednoglasnom odlukom potvrdili da sam i ja jedan od tih ljudi.To je ono na šta sam posebno ponosan. Nadam se da je nagrada zaslužena, a kada to kažem ne mislim da je isključivo zaslužna moja malenkost, već zaista vjerujem da je dijelom zaslužan svaki zaposleni opšte bolnice Bijelo Polje.
Ovo je za mene i za sve nas u bolnici veliki podsticaj da nastavimo putem kojim smo zakoračali i koji svi prepoznajemo kao ispravan.
Obećavamo Vam da ćemo od naše bolnice napraviti respektabilan i moderan zdravstveni centar u svakom smislu.
Dok budem direktor ustanove kao i do sada trudiću se da jedino budemo posvećeni zdravlju naših gradjana kao neprikosnovenoj vrijednosti, a da sve naše razlike rasne, vjerske, nacionalne, političke, materijalne i svake druge moramo zaboraviti kada udjemo u bolnicu.
Ovaj princip mora važiti za sve zaposlene, ali i sve kolege, pacijente i sve ostale gradjane.
Takodje želim da se zahvalim svim donatorima, ljudima dobre volje , mojim bjelopoljcima koji su od samog početka prepoznali sve ono što se radi u opštoj bolnici.
Posebna zahvalnost , mojem prijatelju,prijatelju Bijelog Polja,Crne Gore filantropu g-dinu Hajrizu Brčvaku i fondaciji Hemias, humanitarnom fondu Hilal , Crkvenoj opštini,Islamskoj zajednici koji su brojnim donacijama pomogli da se nivo zdravstvene zaštite u našem gradu podigne kao i u modernim evropskim gradovima.
Dozvolite mi da na kraju čestitam na nagradi kolektivu fudbalskog kluba Jedinstvo , svima Vama da čestitam Novu godinu, a onima koji slave nastupajući Božić.
Za Vas imam samo jednu želju: Budite zdravi,svi i svakom smislu.
Novčanog dijela nagrade se odričem i biće uplaćen u humanitarne svrhe.
Hvala Vam i živjeli.“
Prim.doc.dr Mile Ignjatović spec.hirurgije sa Vojno medicinske akademije u Beogradu u saradnji sa medicinskim timom Opšte bolnice u sastavu: dr Mališa Leković spec.hirurg , dr Elmasa Kapetanović spec.ORL, dr Kenan Erović spec.anesteziologije, Ljiljana Tošić glavna sestra instrumentarka uspješno je izveo operaciju štitaste žlijezde prvi put poslije 30 godina.
“ Zahvaljujući menadžmentu Opšte bolnice Bijelo Polje koji je pokazao razumijevanje i angažovao eminentnog stručnjaka kao što je Prim.doc.dr Mile Ignjatović nakon tri decenije smo obavili operaciju štitaste žlijezde u okviru plana proširenja broja i vrsta operacija.
Zadnju operaciju štitaste žlijezde obavio je ugledni bjelopoljski hirurg dr Rade Joksimović prije tačno 30 godina.
U planu je da operacija štitaste žlijezde postane standaradna procedura kao i skoro uvodjenje operacija na dojci i venama.”
Rekao je dr Mališa Leković šef odsjeka opšte hirurgije Opšte bolnice Bijelo Polje.
Go to top