Juče su na svečanoj sjednici Skupštine opštine Bijelo Polje uručene nagrade “ 3 januar “. Direktor Opšte bolnice Bijelo Polje dr Kenan Erović jedan je od dobitnika najvišeg opštinskog priznanja.
Prenosimo integralno govor dr Erovića prilikom dodjele nagrade.
„ Poštovani odbornici lokalnog parlamenta, predsjedniče Skupštine, predsjedniče Opštine , članovi žirija, dragi sugradjani sve vas srdačno pozdravljam i čestitam Dan opštine 3 januar.
To je ujedno i dan kada je Bijelo Polje prvi put pobijedilo fašizam. Namjerno kažem prvi put jer je to opasan protivnik sa kojim se moramo boriti dok smo živi.
A spremnost da mu se suprostavimo moramo prenositi i na našu djecu.
Koristim priliku da pozdravim naše uvažene goste i i sve predstavnike lokanih samouprava koji su nas udostojili u uveličali najveći praznik Bijelo Polja.
Bez namjere da budem opširan želim samo da iskoristim priliku da se zahvalim kolegama i gradjanima koji su me kandidovali. NVO multimedijal Montegro ali i svim ostalim gradjanima koji su mi uputili
čestitke i podršku,lično,putem telefona i društvenih mreža.
Posebna zahvalnost članovima žirija jer je odluka bila jednoglasna. A za mene jedino tako donesena odluka ima puni smisao i važnost. U vremenu velikih podjela koje su nažalost prisutne u našem društvu postoje ljudi koji okupljaju.Poznajem takve ljude u svakoj vjeri, svakoj naciji a ako hoćemo i u svakoj političkoj partiji.
Posebnoj imponuje da ste jednom takvom jednoglasnom odlukom potvrdili da sam i ja jedan od tih ljudi.To je ono na šta sam posebno ponosan. Nadam se da je nagrada zaslužena, a kada to kažem ne mislim da je isključivo zaslužna moja malenkost, već zaista vjerujem da je dijelom zaslužan svaki zaposleni opšte bolnice Bijelo Polje.
Ovo je za mene i za sve nas u bolnici veliki podsticaj da nastavimo putem kojim smo zakoračali i koji svi prepoznajemo kao ispravan.
Obećavamo Vam da ćemo od naše bolnice napraviti respektabilan i moderan zdravstveni centar u svakom smislu.
Dok budem direktor ustanove kao i do sada trudiću se da jedino budemo posvećeni zdravlju naših gradjana kao neprikosnovenoj vrijednosti, a da sve naše razlike rasne, vjerske, nacionalne, političke, materijalne i svake druge moramo zaboraviti kada udjemo u bolnicu.
Ovaj princip mora važiti za sve zaposlene, ali i sve kolege, pacijente i sve ostale gradjane.
Takodje želim da se zahvalim svim donatorima, ljudima dobre volje , mojim bjelopoljcima koji su od samog početka prepoznali sve ono što se radi u opštoj bolnici.
Posebna zahvalnost , mojem prijatelju,prijatelju Bijelog Polja,Crne Gore filantropu g-dinu Hajrizu Brčvaku i fondaciji Hemias, humanitarnom fondu Hilal , Crkvenoj opštini,Islamskoj zajednici koji su brojnim donacijama pomogli da se nivo zdravstvene zaštite u našem gradu podigne kao i u modernim evropskim gradovima.
Dozvolite mi da na kraju čestitam na nagradi kolektivu fudbalskog kluba Jedinstvo , svima Vama da čestitam Novu godinu, a onima koji slave nastupajući Božić.
Za Vas imam samo jednu želju: Budite zdravi,svi i svakom smislu.
Novčanog dijela nagrade se odričem i biće uplaćen u humanitarne svrhe.
Hvala Vam i živjeli.“