Ljekarska komora Crne Gore je na tradicionalnoj svečanosti koja je održana na Medicinskom fakultetu u Podgorici dodijelila godišnje nagrade najboljoj ustanovi, najboljem studentu kao i plakete doktorima za posebne zasluge iz oblasti medicine.

Komisija Ljekarske komore je odlučila da je najbolja zdravstvena ustanova u Crnoj Gori u 2023. godini Opšta bolnica Bijelo Polje.

Predsjednica Ljekarske komore, dr Žanka Cerović uručila je nagradu koja nosi ime “dr Petar Miljanić” direktoru OB Bijelo Polje, dr Kenanu Eroviću.

“Ova ustanova je izuzetnim radom i zalaganjem menadžmenta na čelu sa direktorom, doktorom Kenanom Erovićem i svih zaposlenih pokazala kako se postiže uspjeh nezavisno od spoljnih okolnosti i ograničenja u svakom smislu. Upravo je Komisija za dodjelu nagrada, između ostalog, za Opštu bolnicu u Bijelom Polju, konstatovala da je značajno unaprijedila kvalitet zdravstvene zaštite uvođenjem desetak novih hirurških procedura, značajnim povećanjem broja izvršenih operativnih zahvata i uvođenjem dva nova konzilijuma čime je olakšano ostvarivanje zdravstvene zaštite“, kazala je Cerović uz napomenu da je, uz veliko ulaganje u opremu i unapređenje uslova rada, Opšta bolnica u Bijelom Polju kvalitativno napravila krupan iskorak u crnogorskom zdravstvu.

U svom obraćanju povodom dodjele nagrade direktor Opšte bolnice Bijelo Polje dr Kenan Erović je izmedju ostalog rekao:

„Ova nagrada je potvrda našeg stalnog nastojanja da iz dana u dan, budemo bolji. To je dokaz da su naši napori i predanost prepoznati i cijenjeni u širokoj ljekarskoj zajednici.

Ova nagrada je priznanje za opštu Bolnicu Bijelo Polje ali i za svakog pojedinca, koji čini dio našeg tima.

Svi zaposleni, doktori, medicinske sestre i tehničari, administrativno osoblje imaju važnu ulogu u pružanju najbolje moguće zdrastvene zaštite našim pacijentima. Uspjeh naše bolnice ne bi bio moguć bez partnerstva i podrške.

Zahvaljujemo se Ministarstvu zdravlja, Fondu za zdravstveno osiguranje, svim našim pacijentima, njihovim porodicama i svim ostalim pojedincima i organizacijama koji su nam pružili podršku i povjerenje. Posebna zahvalnost Sindikatu doktora medicine koji nas je predložio za ovu prestižnu nagradu prepoznajuci rad i trud bjelopoljske bolnice.

Zahvaljujem se i svim onima koji su u proteklih nekoliko godina učestvovali i dali svoj doprinos postignutom uspjehu.”