Danas je u Opštoj bolnici Bijelo Polje svečano otvorena rekontruisana i savremeno opremljena Služba za laboratorijsku dijagnostiku. Projekat, vrijedan 700 hiljada eura, realizovan je zahvaljujući društveno odgovornim kompanijama, podršci Ministarstva zdravlja i Fonda za zdravstveno osiguranje.

Ministar, dr Vojislav Šimun, istakao je da je Opšta bolnica Bijelo Polje, pozitivan primjer uspješnih menadžerskih sposobnosti, zahvaljujući kojim, pored već završenih projekata, danas u ovoj sjevernoj opštini, imamo najsavremeniju laboratoriju, kakvu po uslovima imamo još u KCCG.

Direktor bjelopoljske bolnice dr Kenan Erović kazao je da je današnje otvaranje još jedna potvrda da ova ustanova krupnim korakom ide prema vrhu crnogorskog zdravstvenog sistema.

“Radi se o opremi poslednje generacije koju uveliko koristi Klinički centar Crne Gore sa automatizovanom trakom, a kod nas je instalirana prva integracija za imuno i biohemiju sto će doprinijeti brojnim uštedama i boljem kvalitetu pružanju usluga laboratorijske opreme.Ovom prilikom želim da se zahvalim našim donatorima, saradnicima koji su učestvovali u ovom projektu. To su Američka kompanija Abott laboratories,d.o.o. Osmi Red,privrednici iz Bijelog Polja,naši zaposleni,Ministarstvo zdravlja i Fond za Zdravstveno osiguranje.Ovaj projekat je bio osmišljen kroz sinergetski projekat , na način da se uključe donatori,angažovanjem raspoloživih sredstava, a sve u cilju poboljšanja  usluge nivoa zdravstvene zaštite iz pružanja usluge laboratorijske dijagnostike.

Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje dr Vuk Kadić podsjetio je da su u saradnji sa direktorom Erovićem prethodnih godinu dana uspjeli da realizuju niz kapitalnih investicija, vrijednosti skoro preko pola miliona eura.